Over ons

De toekomst van het leren aan de universiteit

De universiteit en studenten voorbereiden op de continue digitalisering van de samenleving

Digitalisering verandert in rap tempo bijna elk aspect van onze samenleving. Ontwikkelingen als robotisering, big data analyse, block chain technologie en artificial intelligence leiden tot een continue verandering van het werkveld. Met het onderwijs op de Universiteit Leiden willen wij studenten effectief voorbereiden op een carrière binnen de digitale samenleving. Ook digitalisering in het onderwijs blijft daarnaast onverminderd om aandacht vragen, met de opkomst van nieuwe manieren waarop studenten leren, nieuwe aanbieders van onderwijs en certificering, nieuwe businessmodellen, nieuwe doelgroepen en nieuwe technologische oplossingen. De universiteit wil daarin mee ontwikkelen, en de strategische kansen aangrijpen. Het ICTO Programma voorziet in deze behoefte en heeft als belangrijkste doel om de universiteit en studenten voor te bereiden op de continue digitalisering van de samenleving.

Concreet richt het ICTO Programma zich hierbij op de verkenning van:

  • Nieuwe digitale onderwijsvormen, businessmodellen en didactiek, op hun mogelijke meerwaarde voor het onderwijs, de profilering en de positionering van de universiteit;
  • Digitale technologieën en leerruimtes die de ambities uit de onderwijsvisie van de universiteit kunnen helpen waarmaken.      

Het ICTO Programma richt zich hierbij op vier thema's:

  1. De next generation online learning
  2. De next generation blended learning
  3. De next generation learning spaces
  4. Customized curriculum

Partners:

Bij de uitvoering van het ICTO Programma wordt er samengewerkt met meerdere centra en netwerken van binnen en buiten de Universiteit Leiden. De belangrijkste hiervan zijn: de Leiden Teachers Academy, het ICLON, het Online Learning Lab en het Centre for Education and Learning. Lees meer over elk van deze organisaties via de linker navigatiebalk. 

Om alle belangstellenden voor ICTO op de hoogte te houden, wordt om de maand de Agenda Onderwijsinnovatie verstuurd. Hierin staan alle activiteiten op het gebied van onderwijsinnovatie die binnen de Universiteit Leiden, en een paar daarbuiten, in de komende maanden georganiseerd worden. Wilt u zich hiervoor aanmelden, stuur ons dan een mailtje

Meer weten?

Wilt u meer weten, neem dan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)op. 

Centre for Innovation
071 - 527 3174 | icto@leidenuniv.nl
Schouwburgstraat 2 , 2511 VA The Hague