Kim Beerden wint de LUS Onderwijsprijs 2016

  • Home
  • Actueel
  • Kim Beerden wint de LUS Onderwijsprijs 2016

Blended learning stimuleert studenten om meer met de stof bezig te zijn

Kim Beerden heeft de LUS Onderwijsprijs 2016 ontvangen. Ze kreeg de prijs tijdens de opening van het academische jaar in de Pieterskerk uit handen van oud-LUS (Leids Universitair Studentenplatform) voorzitter Mikal Tseggai. De universitair docente Oude Geschiedenis gaf in haar dankwoord aan dat ze veel kracht ziet in blended learning. In een interview  met medewerkers van de Universiteit Leiden, naar aanleiding van haar nominatie van de LUS Onderwijsprijs, vertelde ze dat blended learning studenten stimuleert om meer met de stof bezig te zijn. 

Eén van de tools die Beerden inzet in haar onderwijs is Pitch2Peer, waarover we al eerder schreven op deze website. Kim Beerden was één van de docenten die deelnam aan de proeftuin met Pitch2Peer en hierover erg enthousiast was. In het interview vertelt ze dat mede door de tool studenten beter leert om met kritiek om te gaan, zowel het geven van als het ontvangen. 

Ze geeft in het interview ook een belangrijke waarschuwing over blended learning aan haar mede-docenten. Voordat je ICT in je onderwijs inzet, moet je eerst weten wat je wilt verbeteren, zegt Beerden. "Daarnaast moeten we ook niet de meerwaarde van blended learning overschatten. Uiteindelijk draait het allemaal om het persoonlijke contact tussen de docent en zijn of haar studenten. Dat kan door niets vervangen worden. Blended learning kan echter wel het proces ondersteunen". 

Zie hier voor de tekst van het interview met Kim Beerden ter gelegenheid van haar nominatie voor de LUS Onderwijsprijs. 

ICTO Programma Universiteit Leiden
071 - 527 3174 | icto@leidenuniv.nl
Rapenburg 70, 2311 EZ Leiden