De eerste twee SPOCs van de Universiteit Leiden uit een reeks van dertien SPOCs zijn live gegaan

  • Home
  • Actueel
  • De eerste twee SPOCs van de Universiteit Leiden uit een reeks van dertien SPOCs zijn live gegaan

Vandaag zijn de eerste twee Small Private Online Courses (SPOCs) uit een reeks van dertien SPOCs live gegaan. Beide SPOCs, 'Research Design' en 'Public Value & Ethics' zijn gemaakt door docenten van de opleiding Bestuurskunde. Deze opleiding is onderdeel van de jongste faculteit van de Universiteit Leiden, namelijk de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA). Het zijn twee prachtige nieuwe cursussen die worden gekenmerkt door:

  • Alle activiteiten in de cursus online plaatsvinden; 
  • Interessante discussieopdrachten die gemodereerd worden;
  • Live webinars waarin casuistiek met studenten besproken wordt; 
  • Elke week een toevoeging van een nog diezelfde week opgenomen filmpje, waarin wordt gereflecteerd op de afgelopen week en waarin wordt vooruitgekeken op de week die komen gaat;

Met deze en de andere elf SPOCs die nu nog in ontwikkeling zijn en snel ook zullen gaan draaien, wil de Universiteit Leiden de mogelijkheden voor toepassingen van SPOCs onderzoeken. Daarom zullen de SPOCs niet alleen inhoudelijk geëvalueerd worden door de opleidingen zelf, maar zullen ze allen ook in een breed kader onderzocht worden door o.a. het ICLON. Natuurlijk zullen we u hier van de resultaten op de hoogte brengen. 

Meteen na de lancering van de SPOCs zijn de eerste studenten al in de wondere wereld van online leren gesprongen. Voor de studenten van de opleiding Bestuurskunde op de Universiteit Leiden, sluit de SPOC 'Research Design' naadloos aan bij het flipped classroom-project 'Research Methods' dat ze in het volgende blok zullen volgen. Dit is een prachtige toepassing van hoe online onderwijs en regulier on-campus onderwijs bij elkaar kunnen komen in een curriculum.   

We kijken ernaar uit om te zien hoe deze, en straks ook de andere SPOCs, zich al gaandeweg zullen ontwikkelen en hoe studenten en docenten deze vorm van online leren zullen ervaren.   

ICTO Programma Universiteit Leiden
071 - 527 3174 | icto@leidenuniv.nl
Rapenburg 70, 2311 EZ Leiden